icon1-small icon2-small icon3-small icon4-small icon5-small icon6-small icon7-small
Nadgrajena spletna stran projekta
Pridobivanje temeljnih in poklicnih
kompetenc 2018 - 2022

Kreativna delavnica - Na poti od izziva/problema do rešitve

Kreativna delavnica - Na poti od izziva/problema do rešitve

 

 •  
 • Fundacija Prizma in MKC Maribor vabimo na brezplačno kreativno delavnico “Na poti od izziva/problema do rešitve” v sklopu katere se bodo udeleženci spoznavali s kreativnim iskanjem rešitev in kreiranjem idej, ki bo v petek, 15. novembra 2019 od 16. do 20. ure v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor.

  Delavnica je namenjena oblikovanju družbeno inovativnih rešitev za izzive, ki pestijo predvsem mlade. Preden se bodo udeleženci lotili kreativnega dela, bodo med predstavljenimi družbenimi izzivi izbrali enega, za katerega bodo iskali ideje in rešitve. Ob podpori izkušene trenerke kreativnosti in z uporabo različnih kreativnih metod in tehnik, bodo v manjših skupinah razvijali ideje in izluščili tiste, ki bodo najboljše za rešitev izbranega izziva / problema.

  Izbrane rešitve bodo v mesecu decembru sodelovale v izboru najboljših in se potegovala za podporo, ki bo omogočila uresničitev rešitve v praksi (strokovna podpora, nabava materiala, ipd. v vrednosti do 1.500,00 EUR).

  KORISTI ZA UDELEŽENCE:

  Udeleženci se bodo na delavnici seznanili in preizkusili metodo za soočanje z izzivi I.D.E.A.S. Naučili se bodo sistematičnega razmišljanja, soočanja z izzivi na kreativene način, spoznali nove tehnike za kreativno razmišljanje in oblikovali inovativno rešitev, ki bo kandidirala za  podporo pri prototipiranju v praksi. Predvsem pa bodo aktivno sodelovali pri reševanju družbenih izzivov.

  OPIS IZVAJALCA IN ORGANIZATORJA:

  Moderatorka na poti od izziva do rešitve bo Simona Roškar, izkušena komunikatorka, svetovalka, podjetnica in trenerka kreativnosti z mednarodno licenco po modelu 12 dejavnikov inoviranja. Z različnimi orodji in tehnikami kreativnega razmišljanja nas bo spodbujala k oblikovanju inovativnih idej za rešitve, ki bodo prinesle pozitivne spremembe v lokalno okolje.

  Udeležba na delavnici je brezplačna.

  Delavnico organizira Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma v okviru pilotne aktivnosti projekta Social(i)Makers.