icon1-small icon2-small icon3-small icon4-small icon5-small icon6-small icon7-small
Nadgrajena spletna stran projekta
Pridobivanje temeljnih in poklicnih
kompetenc 2018 - 2022

Zaradi izjemnih razmer še vedno odprt Javni poziv

Javni poziv za vključitev v Pospeševalnik družbenih inovacij SocioLab

Izjemne razmere, ki jih je povzročilo širjenje okužbe s COVID-19, in sprejeti ukrepi s strani Vlade RS, ki omejujejo gibanje in zbiranje oseb, vplivajo tudi na izvedbo aktivnosti Pospeševalnika družbenih inovacij SocioLab. Zaradi prilagoditve in zamika pričetka izvajanja programa usposabljanja, ostaja do 14.4.2020 odprt Javni poziv za vključitev v Pospeševalnik, ki socialnim podjetnikom, zadružnikom in posameznikom ponuja priložnost, da so deležni podpore pri uresničevanju svojega družbenega poslanstva. S tem omogočamo vstop v Pospeševalnik tudi vsem tistim, ki ste se že odzvali na družbene izzive povezane z novimi razmerami in snujete družbeno inovativne ideje za njihovo reševanje.

V Pospeševalniku SocioLab smo z mentorstvom, svetovanjem in podjetniškimi usposabljanji podprli že 23 socialnih podjetij, socialno-podjetniških iniciativ in zadrug. Če imate družbeno inovativno idejo, ki bi jo radi spremenili v (socialno)podjetniško zgodbo, ali le izpopolnili svojo družbeno-inovativno storitev ali izdelek, potem je ta javni poziv prav za vas.

SocioLAB-JP


Ponudba Pospeševalnika družbenih inovacij SocioLab

V Pospeševalniku družbenih inovacij SocioLab nudimo brezplačno podporo pri razvoju in uresničevanju podjetnih in inovativnih idej, ki rešujejo družbene probleme/izzive. Na voljo vam je:

  • mentorstvo (vsakemu udeležencu/skupini/socialnemu podjetju/zadrugi se dodeli mentor, ki ga spremlja in usmerja ves čas vključenosti v Pospeševalnik),
  • svetovanje (vključeni imajo dostop do svetovalcev, ki jim pomagajo pri razvoju poslovne ideje, zagonu socialnega podjetja ali zadruge, izboljšanju poslovanja, rasti socialnega podjetja/zadruge, trženju, digitalizaciji ali na drugih za dejavnost pomembnih področjih in sicer v skupni vrednosti do 2.500,00 EUR),
  • usposabljanje (za manjše skupine vključenih organiziramo usposabljanja iz ciljno usmerjenih področij: marketing, prodaja, digitalne kompetence, socialno podjetništvo & zadružništvo, merjenje družbenih učinkov, ipd.)
  • promocija (vključenost v digitalno promocijo, predstavitev na sejmih in drugih dogodkih, ipd.),
  • mreženje in povezovanje (udeležba na konferencah, B2C in B2B srečanjih, ipd.),
  • souporaba prostorov za sestanke, skupnostne aktivnosti, ipd. na 5 stičnih točkah v Podravju: Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica, Cirkulane, Lenart.

Vključeni se lahko vsako leto potegujejo za naziv “Naj socialno podjetje ali zadruga Podravja” in prejmejo praktične nagrade. 


Pogoji za sodelovanje

Prijavijo in vključijo se lahko:

  • obstoječi socialni podjetniki in zadružniki, ki že uresničujejo svoje družbeno poslanstvo z inovativnimi storitvami in produkti ter pri tem potrebujete podjetniško podporo,
  • neprofitne in nevladne organizacije ter skupine posameznikov, ki razvijajo inovativno idejo, kako rešiti družbene probleme/izzive in potrebujete podporo pri njeni uresničitvi,
  • posamezniki /skupine, ki razvijajo inovativno idejo kako rešiti družbene probleme/izzive in potrebujete podporo pri njeni uresničitvi in /ali zagonu socialnega podjetja ali zadruge.


Prijavna dokumentacija ter način prijave

Zainteresirani kandidati izpolnijo vlogo za vključitev v Pospeševalnik, na podlagi katere bodo povabljeni na predstavitev ideje ali socialnega podjetja in vključeni v Pospeševalnik družbenih inovacij. Vsa nadaljnja navodila v zvezi s predstavitvijo bodo prijavljenim posredovana naknadno.

Podrobnejše pravice in odgovornosti vključenih bodo opredeljene v pisnem Dogovoru o vključitvi.

Z novimi vključitvami pričenjamo aprila 2020 zato pohitite in nam vašo prijavo posredujte do 14. aprila 2020, na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Prijavni obrazec najdete na spletni strani www.sociolab.si ali na >>>>>.


Dodatne informacije

Stične točke SocioLab:

- Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor, I. nadstropje; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 02/333-13-39 (Aljaž Brodnjak, Mateja Karničnik)

- Združenje CAAP, so.p., Volkmerjev prehod 4, 2000 Maribor; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 040 289 810 (Petra Peternel)

- RIC Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 02 620 22 73 (Tomaž Repnik)

- ZRS Bistra Ptuj, Slovenski trg 6, 2250 Ptuj; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031 709 370 (Lidija Tušek)

- PRJ HALO, Cirkulane 56, 2282 Cirkulane; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 02 795 32 00 (Simona Zakelšek)

- Razvojna agencija Slovenske gorice, Trg osvoboditve 9 in Nikova 9, 2230 Lenart; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 051 660 865 (Danijel Zorko)

Veselimo se, da bomo skupaj ustvarjali podjetja, ki spreminjajo družbo in okolje v katerem živimo, ter jih pripravili na samostojno delovanje na trgu! 

Zajeta slika-1

 Logotipi