Splošne informacije

Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova
je julija 2011 v skladu z Zakonom o urejanju trga dela (Ur.l.RS št.80/10) postala pravni naslednik Regionalnega sklada dela Podravje (RSDP), ki je bil ustanovljen leta 2000 kot nepridobitna ustanova za izvajanje aktivne politike zaposlovanja. Fundacija PRIZMA združuje nacionalna, lokalna, privatna in EU sredstva z namenom preprečevanja brezposelnosti, ohranjanja delovnih mest in kreiranja novih zaposlitvenih priložnosti v Podravju.

Fundacija PRIZMA skupaj s socialnimi partnerji pospešuje kreiranje delovnih mest in zniževanje stopnje brezposelnosti ter bistveno prispeva k izboljšanju socio-ekonomske situacije v regiji. Je eden izmed ključnih akterjev v regiji pri povečevanju zaposlitvenih priložnosti presežnih delavcev in brezposelnih oseb ter pri spodbujanju njihove ponovne vključitve na trg dela.

Aktivnosti Fundacije PRIZMA so usmerjene k podpori brezposelnim in podjetjem pri kadrovski prenovi in pripravi programov kadrovske prenove, načrtov razvoja človeških virov in načrtov usposabljanja zaposlenih. Aktivnosti Fundacije PRIZMA so osredotočene predvsem v svetovanje pri načrtovanje kariere, (samo)zaposlovanju, vseživljenjskem učenju, mentorstvu, izboljšanju kompetenc in spretnosti z usposabljanjem in druge podporne ukrepe presežnim delavcem in brezposelnim.