KARIERNI NAČRT

Postavljanje kariernih ciljev je ena izmed najpomembnejših tehnik načrtovanja dela in doseganja novih uspehov.

Na Fundaciji Prizma pri delu z različnimi ciljnimi skupinami (šolajočimi mladimi, iskalci zaposlitve in zaposlenimi) uporabljamo različna orodja in pripomočke za ocenjevanje kompetence, osebnosti, čustvene inteligentnosti, prav tako pa se strukturirano lotimo raziskovanja vašega kariernega ozadja in osvetlimo vse pomembne lastnosti, ki jih nosite s seboj.

Karierni svetovalci Fundacije Prizma uporabljamo različne pripomočke in psihometrična orodja za ocenjevanje talentov in potencialu ter prepoznavanja poklicnih interesov, saj je poznavanje sebe prvi korak pri načrtovanju razvojnih učnih in delovnih cilje.

Kaj počnejo drugi, da se jim dogajajo spremembe v karieri? Ste se kdaj ujeli ob razmišljanju: “Prijatelj/ica je tako srečen/a. Vedno se zdi, da dobi priložnost in napreduje na boljša delovna mesta.” Morda pa ne veste, da prijatelj/ica aktivno načrtuje in vodi svojo kariero. To mu/ji omogoča, da izkoristi nove priložnosti v podjetju. To vključuje njegovo/no prevzemanje odgovornosti za učenje, zato da je na tekočem s spreminjajočo se tehnologijo ali različnimi pričakovanji, ki jih vidi kot priložnost za svoj karierni razvoj v podjetju.

Načrtovanje kariere zahteva določena znanja in kompetence, pravimo jim kompetence za načrtovanje kariere, ki obsegajo štiri področja: zavedanje sebe, zavedanje možnosti, odločanje in spretnosti za prehod.

Pomemben pripomoček, kot orodje, ki predstavlja oris vašega osebnega in poklicnega ozadja ter obsega postavljanje dosegljivih in merljivih izobraževalnih in zaposlitvenih ciljev je individualni karierni načrt (IKN).

Kako si lahko pripravite vaš karierni načrt v nekaj korakih? Uporabite lahko naša priporočila v 6 korakih, kako si pripravite Individualni karierni načrt.

V primeri dodatnih informacije glede psihometričnega testiranja in izdelave lastnega IKN nas kontaktirajte na startaj.kariero@fundacija-prizma.si