KARIERNI NASVETI

Karierno svetovanje je usmerjen pogovor, pri katerem posameznik osvetli pomembne kompetence, ki ga odlikujejo, poišče vrzeli, ki jih lahko zapolni in nadgradi ter uspešno postavi cilje za prihodnosti karierne poti. Na takšen način raziskuje sebe, trg dela, spoznava možnost dokvalifikacije in prekvalifikacije ter različne oblike dela in zaposlitve.

Že poznaš svoje poslanstvo❓ Kaj je tisto, kar rad počneš, te navdaja s strastjo in bi lahko postalo tudi tvoje karierno področje, sanjska služba/poklic🤷❓

Predstavljamo vam koncept IKIGAI, ki lahko služi kot kompas, da nam pomaga določiti cilje v karieri in nas na naši karierni poti vodi.

Komu je namenjeno karierno svetovanje? Karierno svetovanje ni namenjena le mladim, ampak posameznikom vseh starostnih skupin. V sodobnem času je poklicna oziroma karierna pot tako fleksibilna in fluidna, da ne smemo zanemariti dejstva, da lahko večkrat zavijemo v drugo smer, če se naši cilji in lastnosti s tem dobro skladajo. Naše svetovalke pri svojem delu uspešno sodelujejo z osnovnošolci ter srednješolci, pa tudi z iskalci zaposlitve vseh starosti, ki želijo vlagati vase in svoj karierni razvoj.

Mini nasveti za raziskovanje:

  • POGOVARJAJTE SE

Prijatelji, družina, učitelji, profesorji, mentorji, svetovalci, (bivši) sodelavci, družbena omrežja in delodajalci vam lahko nudijo informacije o različnih poklicnih poteh, ki vam bodo v pomoč pri vaši odločitvi.

  • PREIZKUSITE SE V RAZLIČNIH DELIH

Prostovoljstvo, pripravništvo, “jobshadowing”, študentsko delo, usposabljanje na delovnem mestu, praksa ipd. vam omogoča, da sami izkusite različna dela. 

  • BODITE AKTIVNI

Sodelovanje v organizacijah, klubih, društvih in srečevanje z ljudmi vas bo obogatilo z novimi in raznolikimi izkušnjami.