Družbene inovacije in socialna ekonomija za skupnost in zeleni prehod

Objavil v.bajde dne

Vabimo vas, da se nam pridružite na enodnevni konferenci o socialni ekonomiji 5. aprila 2022, ki bo potekala v hibridni obliki, in sicer v spletnem okolju in v Draš Centru (Pohorska ulica 57) v Mariboru.

Na srečanju bosta naši osrednji temi socialna ekonomija in družbene inovacije ter priložnosti za izboljšave, predvsem skozi prizmo skupnosti in zelenega prehoda.
V sklopu Naše dobre zgodbe se nam bodo predstavila socialna podjetja, zadruge in iniciative, ki so bile vključene v program podpore Pospeševalnik družbenih inovacij. Iz bogatih izkušenj in prve roke bodo predstavniki partnerskih organizacij projekta predstavili kako podpreti sektor socialne ekonomije pri zagonu in rasti. Poslušali bomo predavanje tuje gostje o evropskem Akcijskem načrtu socialne ekonomije »Building an economy that works for people«, ki je bil objavljen decembra 2021. Svoje poglede in razmišljanja na ravni EU in Slovenije glede ukrepov podpore razvoja socialne ekonomije v prihodnje bodo z nami v obliki okrogle mize delili predstavniki ministrstev, občin in relevantnih javnih institucij.

Podroben program konference najdete tukaj. Prosimo vas, da se zaradi lažje organizacije dogodka in omejenosti kapacitet spremljanja konference v živo prijavite. Dogodek se odvija v okviru projekta SocioLab in je za udeležence brezplačen. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

PRIJAVNICA
(kliknite in izpolnite)

Spoznajte srž socialne ekonomije in dobre ter uspešne zgodbe, ki jih pišejo socialni podjetniki, zadružniki in družbeni inovatorji. Vabljeni v našo družbo!
Ekipa projekta SocioLab

navdihujemo. zaznamujemo. spreminjamo.

Kategorije: Novice