FAVET – Partnerski sestanek v Kouvoli (Finska)

Objavil v.bajde dne

Udeležili smo se tri dnevne aktivnosti učenja in poučevanja, ki so jo organizirali in gostili naši Finski partnerji Kouvolan Ammattiopisto Eduko v okviru projekta FAVET- Fasilitacija za trenerje in učitelje poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

FAVET je ERASMUS+ projekt na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja, katerega namen je podpreti učitelje/fasilitatorje pri vključevanju tehnologij in digitalnih orodij v svoje poučevanje, da bi razvili 6 ključnih kompetenc, pomembnih za učitelje/fasilitatorje v digitalni dobi.

Od 24. do 26. maja 2023 smo v Kouvoli (Finska) trenerji in učitelji iz Slovenije, Španije, Romunije, Finske, Francije in Poljske sodelovali v aktivnostih, katerih glavni namen je bil preizkusiti 3 rezultate projekta:

• E – platforma: Učni načrt za fasilitiranje« s vprašalnikom za merjenje ravni razvitosti 6 ključnih kompetenc, 60 mikro modulov, ki pokrivajo prepoznavanje znanja in spretnosti za 6 ključnih kompetenc (Oblikovanje in ustvarjalnost, Fasilitiranje, Kolektivna inteligenca, Visokokakovostna komunikacija, Deljeno vodenje in digitalno sodelovanje) ter kviz za preverjanje pridobljenega znanja in usvojenosti mikro modulov.
• Z igro podprta izobraževalna orodja.
• Spletni učni modeli s smernicami trenerje.

Ti rezultati so bili razviti z namenom podpreti učitelje in trenerje pri razvoju potrebnih kompetenc za učinkovito uporabo tehnologije in digitalnih orodij v izobraževanju.

Na srečanju smo imeli tudi čas za krepitev našega partnerstva in vzpostavljanje novih vezi, medtem ko smo spoznavali lokalne znamenitosti v Kouvoli

Za več informacij o projektu obiščite našo spletno stran: www.favet.eu

Kategorije: Novice