Kako dijaki rešujejo izzive digitalnega in zelenega prehoda podjetij na inovativen način?

Objavil v.bajde dne

Vabimo vas, da se nam pridružite na zaključnem dogodku projekta  SEED –  School-Enterprise Experiences go Digital, ki bo potekal 20. aprila 2023 med 11.30 in 14.30 uro na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor, Trg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor. 

Glavni cilj projekta SEED je (bil) izkoristiti obstoječe in že uporabljene metodologije, ki temeljijo na kreativnosti ter kompetencah za digitalni in zeleni prehod, za zagotavljanje uporabnih inovativnih rešitev, razvitih in preizkušenih v okviru s strani podjetij opredeljenih izzivov, ki so jih reševali dijaki srednjih in strokovnih šol. Pri tem so dijaki v sodelovanju z učitelji na šolah in mentorji v podjetjih pri reševanju danih izzivov krepili ustvarjalnost z uporabo v projektu razvite metodologije, z uporabo SEED digitalne platforme pa izboljšali uporabo »praktičnega usposabljanja z delom« kot temeljnega stebra za hitrejši in uspešen prehod mladih na trg dela.

Na dogodku bo v ta namen predstavljen ”Handbook” projekta, ki vključuje metode dela, navodila za uporabo platforme ter predstavitev in evalvacijo opravljanih izzivov. Rešitve nekaterih izzivov bodo predstavili tudi dijaki iz Slovenije in Italije. V zadnjem, strokovnem delu programa, bo podrobneje prestavljeno kako kompetence, ki so jih dijaki, njihovi mentorji ter tutorji pridobivali tekom projekta uporabiti v nadaljnjem razvoju kariere in/ali pri vstopu na trg dela.

Podroben program dogodka najdete tukaj. Prosimo vas, da se zaradi lažje organizacije dogodka in omejenosti kapacitet na dogodek prijavite. Dogodek se odvija v okviru projekta SEED –  School-Enterprise Experiences go Digital in je za udeležence brezplačen. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 PRIJAVNICA
(kliknite in izpolnite)

Spoznajte projektne produkte, inovativne rešitve dijakov aktualnih izzivov iz trga dela in kako vse to prenesti v nadaljnji razvoj kariere oz. uporabiti pri vstopu na trg dela. Vabljeni v našo družbo!

Ekipa projekta SEED

Kategorije: Novice