Digitalni Čarodeji – razvijanje digitalnih veščin otrok

Objavil v.bajde dne

Fundacija Prizma je pripravila inovativni program usposabljanja za naše najmlajše – učence od 1. do 5. razreda osnovnih šol. Program združuje zabavo, učenje ter raziskovanje v enem, in sicer z osnovnim ciljem: navdušiti otroke za svet digitalnih kompetenc, naravoslovnih in tehniških poklicev ter spodbujati primerno vedenje na spletu. V obdobju od druge polovice septembra do konca novembra 2023 bomo tako za otroke izvedli brezplačne delavnice »Digitalni čarodeji«.

Usposabljanja se bodo izvajala v okviru projekta »Digitalni kreatorji: razvijmo svojo ustvarjalnost z uporabo digitalnih orodij« s katerim je Fundacija Prizma kot del konzorcijskega partnerstva uspešno sodelovala na Javnem razpisu za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev, ki ga sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

Osnovna ideja projekta je ustvariti in izvajati celovite programe delavnic in aktivnosti, ki bodo pripomogle k povečanju digitalne vključenosti prebivalstva Republike Slovenije. Projekt si prizadeva, da bi vsak posameznik, ne glede na starost, spol ali predhodno znanje, pridobil osnovne digitalne kompetence in samozavest za uporabo digitalnih tehnologij.

Več o projektu >>>

Kategorije: Novice